Акрофлекс 2К PU-UV

Полиуретаново износоустойчиво подово покритие за вътрешно и външно приложение

на цена от 6 лв/кв.м.

Приложение

“АКРОФЛЕКС 2K PU-UV” се полага като износоустойчиво и химикоустойчиво покритие за бетонни повърхности.
По повърхността, обработена с “Акрофлекс 2K PU-UV” могат да се движат автомобили, мотокари и др. без да нарушават цялостта и здравината на покритието.
Притежава отлична UV устойчивост, което позволява прилагането му на открити площи.
Основни цветове: бял, сив, керемидено червен и др.

d

Начин на употреба

“Акрофлекс 2K PU-UV” се нанася бързо и лесно с помощта на четка или валяк. Композицията се използва във вида, в който се доставя. Преди работа е необходимо да се смесят комп.А и комп.Б и добре да се разбъркат с бавнооборотна бъркачка. Време на нанасяне на забърканата смес: до 30 минути. Повърхността, върху която ще се полага “Акрофлекс 2K PU-UV”, трябва да е суха, добре почистена, равна и здрава. Полага се на няколко слоя, като се спазва следния технологичен ред:

  • Грундиране – с помощта на четка или валяк нанесете равномерно по обработваната повърхност полиуретанов праймер “Акролит 2K”. При влажност на основата над 5%, е препоръчително тя да се грундира с Акролит 2К Е!
  • Върху добре изсъхналия грунд се нанася първия слой на покритието.

Нанася се още един слой “Акрофлекс 2K PU-UV”, като той се полага върху изсъхнал предшестващ го. Времето, между полагането на слоевете, не трябва да надвишава 48 часа! Когато се използва като подово покритие за паркинги, е възможно върху последния слой “Акрофлекс 2K РU-UV”, докато е още мокър, да се поръси кварцов пясък, с цел да се повиши сцеплението между превозните средства и подовата повърхност.

ВНИМАНИЕ! Не се работи във влажно или дъждовно време. Инструментите, с които се полага покритието трябва да не съдържат вода (почистват се с разтворители)!

Общ разход

За бетон: от 0,6 до 1 кг/м² в зависимост от повърхността

Подово покритие с “Акрофлекс 2K PU-UV”