Акрофлекс 2К PU

Двукомпонентно износоустойчиво подово покритие

на цена от 6 лв/кв.м.

Приложение

“АКРОФЛЕКС 2K PU” се полага като износоустойчиво и химикоустойчиво покритие за бетонни подове. По повърхността, обработена с “Акрофлекс 2K PU” могат да се движат автомобили, мотокари и др. без да нарушават цялостта и здравината на покритието. Притежава отлична адхезия към разнородни строителни материали. Основни цветове: безцветен, бял, сив, керемидено червен и др.

d

Начин на употреба

“Акрофлекс 2K PU” се нанася бързо и лесно с помощта на четка или валяк. Композицията се използва във вида, в който се доставя. Преди работа е необходимо да се смесят комп.А и комп.Б и добре да се разбъркат с бавнооборотна бъркачка. Време на нанасяне на забърканата смес:  до 30 минути. Повърхността, върху която ще се полага “Aкрофлекс 2K PU”, трябва да е суха, добре почистена, равна и здрава. Полага се на няколко слоя, като се спазва следния технологичен ред:

  • Грундиране – с помощта на четка или валяк нанесете равномерно по обработваната повърхност полиуретанов праймер “Акролит 2K”.
  • Върху добре изсъхналия грунд се нанася първия слой на покритието.

Нанася се още един слой “Акрофлекс 2K PU”, като той се полага върху изсъхнал предшестващ го. Когато се използва като подово покритие за паркинги, е възможно върху последния слой “Акрофлекс 2K РU”, докато е още мокър, да се поръси кварцов пясък, с цел да се повиши сцеплението между превозните средства и подовата повърхност.

ВНИМАНИЕ! Не се работи във влажно или дъждовно време. Инструментите, с които се полага покритието трябва да не съдържат вода (почистват се с разтворители)!

Общ разход

За бетон: от 0,7 до 1 кг/м² в зависимост от повърхността

Подово покритие с “Акрофлекс 2K PU”